سرداب رستم آباد، سردترین چشمه آب ایران
در استان چهارمحال و بختیاری تمام ظرفیتها و پتانسیلهای طبیعی که یک استان برای توسعه گرشگری نیاز دارد، وجود دارد. این استان دارای آثار تاریخی و مناظر طبیعی از جمله چشمههای فراوان، جنگلهای وسیع و دلانگیز بلوط، رودخانههای فراوان، تالابهای زیبا و به طور کلی طبیعتی بکر و رویایی است. همین زیباییها است که استان را در ردیف چشم نوازترین مکانها با مناظر طبیعی زیبا قرار داده است. در این استان حدود ۹۰۰ چشمه دایمی وجود دارد. مهمترین چشمههای استان، چشمه کوهرنگ، چشمه برم در لردگان، چشمه دیمه در چلگرد، پیرغار در نزدیکی فارسان ، چشمه سیاسرد و در نهایت چشمه سرداب رستمآباد در شهرستان اردل هستند.
چشمه سرداب رستم آباد
چشمه سرداب رستمآباد یکی از گردشگاههای طبیعی استان چهارمحال و بختیاری است که آن را سردترین آب در ایران میدانند.
چشمه سرداب در روستای رستمآباد شهرستان اردل سردترین و پرآبترین چشمه است.
چشمه سرداب رستمآباد یکی از پرآبترین چشمههای رشتهکوه زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری است که هر ساله گردشگران بسیاری را جذب خود میکند، سرد بودن آب این چشمه در تمام فصول سال ویژگی اصلی این چشمه و علت نامگذاری آن است. این گردشگاه زیبا به واسطه بارشهای برف و باران دارای ذخایر ارزشمند آب و برف در زیر زمین و در ارتفاعات است و علت اصلی سردی بش از حد آب آن نیز همین میباشد. ارتفاعات استان چهارمحال و بختیاری با وسعت کوچک خود آب دو رودخانه بزرگ کشور یعنی زایندهرود و کارون را فراهم میکند. چشمه سرداب با دبی بیش از ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه در ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان در روستای رستمآباد قرار گرفته است.
چشمه سرداب رستم آباد از زیباترین و پرطرفدارترین گردشگاههای استان
چشمه سرداب از جاذبههای پرطرفدار روستای رستمآباد است. برای رسیدن به سرداب رستمآباد اگر از شهرکرد به سمت اردل حرکت کنید، بعد از ۷۰ کیلومتر به سه راهی اردل-کاج میرسید. مسیر مستقیم به سمت کاج را انتخاب کنید. بعد از عبور از کاج و طی مسافت ۷ کیلومتری به رستمآباد میرسید. شما باید ۳ کیلومتر دیگر طی کنید و از روی پل رستمآباد عبور کنید. اصلاح این ۳ کیلومتر راه پر سنگلاخ، به طور قطع نقش مؤثری در جذب گردشگر به منطقه خواهد داشت. گردشگران پس از ورود به شهرستان اردل و عبور از روستای رستمآباد و رودخانه کارون، جاده خاکی را از ميان باغات انبوه به سمت اين تفرجگاه پر نام و نشان وصفناپذير در پيش میگيرند. اگرچه مسير ۲ کيلومتری اين چشمه و نيز جاده دسترسی به باغات و مزارع پرورش ماهی روستای رستمآباد (بهعنوان يک پتانسيل اقتصادی منطقه) به لحاظ وجود دستاندازها و گرد و خاک آن آزاردهنده است، اما با عبور از اين مسير بر فرار تپهای، چشمانداز بديع چشمه سرداب و پوشش سبز دره پايين دست اين چشمه با داشتن درختان انبوه و سر به فلک کشيده برای هر مسافر تازه واردی خيرهکننده است. سرداب رستمآباد در ارتفاع ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.
مشاغل ایجاد شده به واسطه ی وجود چشمه در روستا
وجود چشمه سرداب در روستا سبب شده است که شغل اهالی به پرورش ماهی، دامداری و کشاورزی که با استفاده از آب چشمه بوده است، اختصاص یابد. ماهی قزلآلای تولیدی این منطقه یکی از باکیفیتترین ماهیهای قزلآلا در کشور است که قیمت فروش آن بالاتر از ماهیهای قزلآلای تولیدی دیگر کشورها است. بسیاری از مسافران با خرید ماهی زنده قزلآلا در منطقه، لذت خوردن ماهی لذیذی را در کنار چشمه تجربه میکنند. در پایین دست این چشمه نیز رودخانه بهشتآباد که یکی از سرشاخههای کارون است، جاری شده که میتوان در کنار آن به ورزش مفرح ماهیگیری با قلاب سرگرم شد. چشمه سرداب همچنین سبب به وجود آمدن باغات ميوه فراوان و مناظر مصفا شده و طراوت خاصی به منطقه داده است. از ديگر جذابيتهای اين مکان بايد از کوههای اطراف، استخرهای شيلات، باغهای زيبا و معدنی بودن آب، نام برد.
طبیعت بکر و طبیعی چشمه در عین کمبود رفاه برای مسافران
چشمه سرداب امکانات رفاهی کمی برای تفریح و سرگرمی دارد. این منطقه که حالت بکر و طبیعی خود را حفظ کرده است، نیاز به رسیدگی بیشتر و ایجاد زیرساخت های مناسب جهت شکل دادن یک فضای گردشگرپسند دارد. در حالی که گردشگاه چشمه سرداب گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب میکند، در کنار چشمه جایی برای نشستن گردشگران ساخته نشده است. این در حالی است که تعداد مسافران در روزهای پایانی هفته به اوج خود میرسد.
در سرچشمه سرداب، جوشش چشمههای آب به گونهای است که گویی برف جاری شده است و سفیدی و زلال آب در دل یک تپه مملوه از سنگریزه، روی صخره، زیبایی آن را به اوج میرساند. برخی جاها آب آنقدر شفاف است که سنگهای پوشیده از جلبک را میتوان به چشم دید.